hope4childwives.com

Simone van der vlugt rode sneeuw in december

Datum van publicatie: 28.09.2019

Geschreven bij Rode sneeuw in december Een hele mooi mix van een roman en een geschiedenisboek, waarbij je een goed beeld krijgt van hoe het leven in die tijd in Nederland was. NiekVelde Nibbixwoud 19 februari Ik raad dit product aan.

In de recensie van Jacoba dochter van Holland schreef ik dat ik het boek, ondanks dat het wordt gerekend tot een boek voor volwassenen, toch goed paste bij Van der Vlugts jeugdboeken. Maar ook de beeldenstorm, de zo belangrijke lakenhandel, Leids ontzet komen aan bod en alles valt op zijn plek.

Willem van Oranje is de hoofdpersoon in de andere verhaallijn. Dit boek smaakt naar meer zodat ik daarna meteen door ben gegaan met 'Zwarte sneeuw'. Het jonge stel vestigt zich in Breda, waar ze een nauwe band krijgen met prins Willem van Oranje. Ik zit zelf in de derde en moet precies dezelfde dingen doen.

Boeken die vrijwel allemaal genomineerd werden voor de NS Publieksprijs en die steevast door een groot publiek gelezen worden. Als cultuurhistorica vind ik het van belang dat boeken historisch correct in elkaar zitten, en daarin slaagt Simone vd Vlugt zeker.

ECVD Rotterdam 22 september Colofon Adverteren Vacatures Contact Disclaimer en privacybeleid. Onverwachte wendingen en dramatische gebeurtenissen maar tegelijkertijd leerzaam want de auteur heeft duidelijk goed ondezoek gedaan naar de feiten uit de betreffende periode, simone van der vlugt rode sneeuw in december. Hij had ook matresses. Very disappointed.

Spannend Meeslepend verhaal Leerzaam. Wisalima Dordrecht 5 augustus Ik raad dit product aan.
  • Een hele mooi mix van een roman en een geschiedenisboek, waarbij je een goed beeld krijgt van hoe het leven in die tijd in Nederland was.
  • En die je amper weg kan leggen.

Samenvatting

Een mooi verhaal over een moeder en dochter die proberen te overleven in die moeilijke tijd. Op voorraad. Geschreven bij Rode sneeuw in december Rode sneeuw in december is een prachtig verhaal dat zich afspeelt tijdens de jarige oorlog. Kende Simone van der Vlugt alleen van thrillers, maar ben positief verrast door haar historische romans.

In grote bestuurlijke verwarring geeft de stad zich over en opent haar poorten. Dit is géén suf stationsromannetje, maar een degelijk historisch fresco, uit een bewogen tijdperk van de Nederlandse geschiedenis!

Kortom: vermakelijk, maar geen topboek.

Maar ook hier had Van der Vlugt af en toe pas op de plaats kunnen maken! Maar het is door de vlakke karakters in de verste verte niet zo meeslepend als De val van de Vredeborch? Een boek over een van de meest vrijgevochten vrouwen uit de middeleeuwen. Lidewij laat Susanna hun kostbaarheden in een sneeuwpop verbergen.

Kende Simone van der Vlugt alleen van thrillers, maar ben positief verrast door haar historische romans. Uiteraard wist ik wel dat de ?

See a Problem?

The reunion was her debut novel for adults, it sold over , copies and was translated into German, French and English. Wij gaan te allen tijde zorgvuldig met jouw persoonlijke gegevens om en zullen je e-mailadres nooit versturen of verkopen aan andere partijen.

In grote bestuurlijke verwarring geeft de stad zich over en opent haar poorten. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Deel 2 ze krijgen 3 kinderen, met te weinig diepgang, Beeldenstorm. Ok Reject Lees meer. PeterU 29 maart Fantastische schrijfster Simone van Vlught.

Las het,maar vond het te makkelijk,te oppervlakkig, besparing door nieuwe uitvoeringsconcepten en bijdragen van derden 19,2 mln.

Navigatiemenu

De feiten van de oorlog worden in het boek verweven met het meeslepende verhaal van Lideweij Feelinck, haar dochter Isabella en prins Willem van Oranje. Toch is het niet zo dat de historische feiten primeren en word je gewoon meegezogen in het verhaal. Other Editions Een historische roman waarin de tijd van vlak voor en tijdens de tachtigjarige oorlog belicht wordt.

  • Leidmotief: De jongere broer van Willem van Oranje, Lodewijk, wil als jongen bij het leger om de Spanjaarden te verjagen.
  • Het stukje geschiedenis dat is verweven met de twee hoofdrolspelers is prachtig gedaan.
  • Jan 11, Wendy rated it it was amazing.
  • De jarige oorlog; ooit wel op

Goede verhaallijn Meeslepend verhaal Spannend geloofwaardige personages. Tevens een interessant stukje vaderlandse geschiedenis. En ster betekent 'ik vond het niet leuk' op Goodreads en daarom krijgt dit boek n ster. Granted, the second love stone island vest donkergrijs was more satisfying. Natuurlijk zijn die verhalen nauw verweven met elkaar. Mara Kunstman. Willem van Oranje is de hoofdpersoon in de andere verhaallijn?

Een ander deel van het boek dat me erg boeide was de beschrijving van de Leidse lakenindustrie.

Lezerswaarderingen

Geschreven bij Rode sneeuw in december Pakkend van de eerste tot de laatste bladzijde. HenkVogel Ruinen 1 juni Ik raad dit product aan. Dit boek brengt het verleden weer tot leven op indrukwekkende en aangrijpende manier.

Nov 15, Hild Van rated it liked it. In Rode sneeuw in December neemt van der Vlugt de lezers mee in het leven van de Lideweij en uiteindelijk de familie Griffioen ten tijde van de 80jarige oorlog. De onthoofding van twee van de voornaamste edelen, graaf Egmont en graaf Horne zet de toon van de meedogenloze repressie.

Ook in categorie:
    05.10.2019 02:00 Claudia:
    Het boek volgt het verhaal van de katholieke Lideweij Feelinck uit Leiden en haar familie en het verhaal van Willem van Oranje. Een historische roman waarin de tijd van vlak voor en tijdens de tachtigjarige oorlog belicht wordt.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@hope4childwives.com