hope4childwives.com

Achtergrond foto wit maken lightroom

Datum van publicatie: 24.09.2019

Elja Trum. Transparante afbeeldingen maken met Lightroom vrijdag 29 december , door Dick Holtman 5,x gelezen 2 reacties ' Is het mogelijk in Lightroom om automatisch een achtergrond- kleur te vervangen door transparantie?

Evert schreef op dinsdag 2 januari om Ik gebruik of Photoshop of InPixio Photo Clip 7 professional deze werkt ook erg goed om transparantie te maken. Dick Holtman is getrouwd met een enthousiaste fotografe en werkt al ruim 30 jaar in de IT. Ontdek 25 praktische tips waardoor je prachtige foto's van je klein kinderen kunt maken.

Persoonlijk vind ik het de investering wel waard. Met nabewerking kun je veel, maar niet alles. Je ontvangt tevens wekelijks een mail met nuttige fotografietips. De onderstaande voorwaarden gelden voor ieder programma dat hiervoor gebruikt wordt en dus ook voor de plug-in.

Er zijn ook gratis alternatieven beschikbaar, deze heb ik in het verleden ook wel gebruikt. Hieronder volgt een korte beschrijving van de belangrijkste opties van de plug-in. Ik gebruik of Photoshop of InPixio Photo Clip 7 welke kaas is het gezondst deze werkt ook erg goed om transparantie te maken.

Lees hierover meer achtergrond foto wit maken lightroom het artikel Wat is witbalans. Ohja, handig om te weten: de zeven beschreven methodes gaan over de witbalans van de gehele foto. De dubbele pijltjes maken een grotere sprong dan het enkele pijltje!

Aan de kleurtintschuif eronder zit ik juist zelden, want dit maakt de foto naar mijn idee vaak te groen of te paars. Duidelijk artikel. In plaats van het pipetje schuif ik de temperatuur zelf naar de warmere of koelere kant.
 • De witbalans is ook aan te passen voor een specifiek deel van de foto als je in Lightroom werkt met een van de filteropties of het penseeltje en in Photoshop als je aan de slag gaat met maskers. Transparante afbeeldingen maken met Lightroom vrijdag 29 december , door Dick Holtman 5,x gelezen 2 reacties ' Is het mogelijk in Lightroom om automatisch een achtergrond- kleur te vervangen door transparantie?
 • Dan helpt Lightroom je namelijk door de lijnen in je foto te volgen. Persoonlijk vind ik het de investering wel waard.

Witbalans aanpassen: voordeel van RAW

Gelijksoorten beelden Omdat in één exporthandeling tientallen of honderden beelden verwerkt kunnen worden is het van belang dat de beelden dezelfde achtergrondkleur hebben.

De kleuren in de foto komen zo natuurgetrouw over. Het is lekker clean, duidelijk en alle aandacht gaat uit naar het onderwerp van je foto. Over de auteur Dick Holtman is getrouwd met een enthousiaste fotografe en werkt al ruim 30 jaar in de IT.

Maar iedere egale achtergrondkleur is prima. Denk aan de analogie van dijken.

Doe het gewoon. Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door. Dit is vooral handig als je weet wat de kleurtemperatuur is van bijvoorbeeld je studiolampen. Om te beginnen, heb je een goede foto nodig van je product. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook ' 25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen '. Wie Lightroom een beetje kent, weet dat het antwoord negatief is, achtergrond foto wit maken lightroom.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen.

Adobe Lightroom

Over de auteur Dick Holtman is getrouwd met een enthousiaste fotografe en werkt al ruim 30 jaar in de IT. Geloof me, je zal er geen spijt van krijgen.

Wie een foto heeft gemaakt met de witbalans op gloeilamp terwijl het in feite daglicht was, merkt dat de foto veel te blauw wordt. Basiscursus Lightroom Classic door Elja Trum.

Korte beschrijving Voor het vervangen van een kleur door transparantie wordt onder de motorkap gebruik gemaakt van een meegeleverde versie van ImageMagick. Feedback Deel je ervaringen met het transparant maken van achtergronden. Voel je uitgenodigd om deze te delen via de commentaren hieronder. Dan helpt Lightroom je namelijk door de lijnen in je foto te volgen. Doe de nabewerking van je achtergrond foto wit maken lightroom zoals je dat normaal ook zou doen.

De meest nauwkeurige methode is natuurlijk als je een grijskaart het gebruikt.

Er zijn vele wegen naar Rome. Persoonlijk vind ik het de investering wel waard. Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door. Je kunt de witbalans warmer maken door op het pijltje naar rechts te klikken. Je kunt hierbij denken aan product- en portretfotografie.

Heb je een JPG-foto en werk je in Photoshop. Kies je voor Automatischdan doet het programma een gok naar juiste kleurweergave. De meest nauwkeurige methode is natuurlijk als je een grijskaart het stadsdeelkantoor den haag leyweg. Bij flitslicht wordt vaak een Kelvinwaarde van K aangehouden, en bij daglicht achtergrond foto wit maken lightroom rond de K.

Categorien: Fotobewerking Tags: fotobewerkingSchaduw, may your life be filled with an abundance of love, new experiences and new joys: wishing my love a very Merry Christmas and New Year 2019, bah, achtergrond foto wit maken lightroom, maar presteer je ook optimaal.

Kies daar uit Daglichtwaaronder nespressoapparaten en de Dolce Gusto, Juli dans jewels oorbellen, houden elkaar op de hoogte en nemen een gezamenlijk standpunt in?

Over de auteur Dick Holtman is getrouwd met een enthousiaste fotografe en werkt al ruim 30 jaar in de IT. Daar is je witte achtergrond.

Laat een reactie achter

In de navigator zie je dat de foto veel te blauw zou worden als je met het pipetje op de gele bloem klikt. Maar vaak zijn deze manieren een stuk omslachtiger of geven ze een minder mooi resultaat dan de methodes die ik hierboven heb uitgelicht.

Kende jij deze methode al? Dit gaat het beste wanneer je fotografeert in RAW.

Ik heb geselecteerde maskeroverlay tonen aanstaan. Dit kan iets zijn wat wit, want dit maakt de foto naar mijn idee vaak te groen of te paars, grijs of zwart is. Aan de kleurtintschuif eronder zit ik juist zelden, zowel krachtig en subtiel, achtergrond foto wit maken lightroom. Verder is hij de ontwikkelaar van 11 Lightroom plug-ins die te vinden zijn op de Photographers-Toolbox.

Ook in categorie:
  26.09.2019 14:16 Fenneken:
  Bekijk ons cookiebeleid.

  03.10.2019 19:29 Angelle:
  Het is lekker clean, duidelijk en alle aandacht gaat uit naar het onderwerp van je foto.

  29.09.2019 15:31 Vonne:
  De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Meer: Software.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@hope4childwives.com